€ 895 van € 1.300 opgehaald

 69%
45 donaties in 3 weken

Draagt u bij aan gelijke kansen voor jongeren uit het binnenland van Suriname?

€ 895 van € 1.300 opgehaald
het verhaal

Beste lezer,

Momenteel doe ik mijn afstudeeronderzoek en vrijwilligerswerk in het Christoforus Internaat in Suriname. Het Christoforus Internaat is opgericht om jongeren uit het binnenland van Suriname een kans te geven op goed onderwijs. Deze jongeren, Inheemsen en Marrons, komen uit afgelegen gebieden waar scholen vaak slecht uitgerust zijn en leraren en middelen ontbreken. Hierdoor moeten sommige jongeren uitwijken naar scholen in Paramaribo. Helaas besteedt het Ministerie van Onderwijs nauwelijks aandacht aan scholen in het binnenland en biedt de overheid weinig financiële steun. Het Christoforus Internaat is daarom volledig afhankelijk van donaties.

Het internaat biedt momenteel 65 jongeren, tussen de 13 en 26 jaar, een veilige plek om te wonen terwijl ze naar school gaan in Paramaribo. Hier krijgen ze niet alleen onderdak, maar ook begeleiding en steun om hun middelbare school af te maken en verder te studeren. 

Er zijn in het verleden al verschillende projecten geweest om het internaat te verbeteren en op te knappen, maar er is nog steeds veel te doen. Zo zijn de matrassen na 25 jaar vervangen, werden er sportlessen georganiseerd, EHBO-cursussen gegeven en een computerafdeling ingericht. Daarnaast zijn er kamers voor de meisjes gebouwd, zodat ze niet langer in een slaapzaal hoeven te slapen. 

Op basis van het opgehaalde bedrag zal worden bepaald waar de middelen het meest nodig zijn binnen het internaat, zoals het bouwen van kamers voor de jongens, indien mogelijk. Bovendien hoop ik het bedrag te kunnen gebruiken voor recreatieve activiteiten voor de jongeren, zoals sportlessen, dagjes zwemmen en cultuuravonden. Ook zou ik graag een avondje uit willen organiseren voor de directie en de vrijwilligers die dagelijks surveilleren in het internaat, als dank voor hun hulp. 

Ik zou mijn periode in het Christoforus Internaat graag willen afsluiten met een mooie donatie. Zou u daarbij willen helpen?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van wat met uw bijdrage wordt gedaan? Stuur mij dan een mail op [email protected]!

Alvast ontzettend bedankt voor uw overweging tot een bijdrage,


Met vriendelijke groet,

Lot van Trommel


Over de campagne
Beheerder:
Lot van Trommel
Gestart op:
29 May 2024
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie